sâmbătă, 16 iulie 2011

Despre murdarirea timpului

Astazi a fost o zi in care nu m-am dat jos din pat. As fi putut sa ma duc la bazin cu baietii, dar nu am costum de baie si aici e cam inchis sambata si duminica. Nu stiu exact cum si cat, si deoarece mi-era lene oricum sa ies, m-am gandit ca e o scuza buna. N-am costum, frate.
Am indesat o bere pe la 5 si m-am turtit de tot.

Dar, de unde titlul?
Pai hai sa va povestesc.
Unul dintre motivele pentru care nu-mi place Romania, este grija pentru capra vecinului. Nu sa-i fie bine, nuuuuuuuuuuo! Grija ca de ce nu moare odata, al dracului patruped!
Preocuparile principale ale romanului (sigur, sunt convinsa ca nu e specific Romaniei, dar eu acolo am vazut de-astea) sunt (intr-o ordine aleatorie):
1. Cum sa faca sa calce cat mai multi "fraieri" pe cap. De exemplu traficul: mers pe linia de tramvai, taiat fata in trafic, scuipat biciclisti din jip fix in crestet, muama, ce amuzant, zece puncte.
2. Sa le arate el/ea ce tare-n buluz e. De exemplu: masini cu 6,5 roti si creneluri de aur la colturi, lanturi de aur cu portretul lui Maical, boxe de 13 catralioane de wati, cate 3 femele sau/si masculi odata la brat (nashpete/etzi, nu conteaza, sa iasa la numar).
3. Cum sa-i invete pe retarzii din jurul lui sa-si traiasca viata. De exemplu: daca vrei sa ai siguranta-n trafic de ce-ti iei motocicleta?
3. Sa le explice alora care vad altfel lucrurile decat ei ca sunt niste tampiti. De exemplu: biciclistii sunt niste retarzi cu marsurile lor, s-a inventat masina; Astept si alte exemple de la voi, m-a lasat inspiratia.

Viata romanului obisnuit este o telenovela despre viata caprei vecinului, nu despre a caprei lui. Sta sprijinit ca Moromete de gard, fara insa a avea intelepciunea lui, si priveste fascinat, asteptand sa dea capra cu picioru-n galeata, sau ceva.
A lui, asa cum spune si zicala, e lasata sa intre-n depresie si sa moara de foame.

Dar am deviat si tot nu v-am zis cum e cu timpul. M-am trezit ieri, din nou, a j'shpea oara numai in ultimele cateva luni, tinta unor rautati gratuite.
Exista oameni care isi impart timpul intre a lovi murdar si a para lovituri murdare.
Atata pot ei. Atata spera ei de la viata. Pasesc intr-un cerc vicios, si putini au nervul sa calce alaturi ca sa vada ce se intampla.
Alo! Nu se intampla nimic! Veti avea mai multa liniste si pace si timp sa va traiti viata. Va jur!

Am considerat dintotdeauna ca timpul e cel mai pur lucru pe care ni-l da sansa de a fi nascuti. A-l irosi cu barfe si intrigi de comuna mi se pare o murdarire a lui.
As fi putut sa-i raspund domnitei cu aceeasi moneda? Sunt convinsa ca da. Oricine ar fi putut. Ar fi trebuit? Hmmmmmmmmmmmmmm.....

Nu. Eu nu vreau sa-mi murdaresc timpul.

9 comentarii:

  1. Cine băh?
    Care te-a supărat?
    Spune, că vin cu gașca, facem, dregem, spargem.

    Asta apropo de românisme, că tot te-a lăsat inspirația.

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))
    Da ma, si dupa ce-i spargem fata bagam un gratar, bine?

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, băh! În spatele blocului. Aduce Vlad casetofonu' cu manele prima și Tapiru boxele. Io o să fiu maidanezu' formației.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pardon... în spatele clinicii, vreau să zic.
    Ham-ham!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun asa. Ca tot suntem romani, ce dreaq. Doar n-o sa ne civilizam doar pentru ca suntem in Germania. Astia nu stiu ce e viata frate!

    RăspundețiȘtergere
  6. este foarte adevarat ceea ce spui tu despre noi, insa eu m-am saturat ca langa toate rahaturile astea maneliste si specifice caracterizarilor noastre nationale de peste tot, oameni ca mine sa para ca nu exista pe nicaieri in Romania.
    ba bine da, exista!
    si cred ca sunt mai importanti decat doreiii mediatizati si mai cunoscuti decat mine inclusiv peste granita! iar eu sunt un om cu principii si corect, fir-ar sa fie! si mai si muncesc si respect si munca altora, daca e bine facuta si nu de fatada! ca n-am frecat timpul cat am tot trait!
    Bianca

    RăspundețiȘtergere
  7. Bianca, sigur ca exista. Sigur ca muncesc si sunt oameni cinstiti. Sigur ca ar trebui mediatizati. Sunt multe bloguri (printre care si ale mele),care asta fac, mediatizeaza oamenii care muncesc, sau fac ceva cu viata lor. In mod direct, sau prin contrast cu ceilalti. Unii o fac agresiv. Eu sunt mai mult (auto)ironica. Asta e arma mea.
    Daca nu ar exista acesti oameni ca tine, Romania ar fi fost de mult in colaps financiar. Pensionarii ar fi murit de mult de foame.
    Dar exista si cealalta categorie. Data ca exemplu, in orice fel, ajuta ca constientizarea unor probleme. Cel putin asta incerc eu sa fac.
    Apreciez observatia din comentariu, si te incurajez sa mai spui ce ai pe suflet si cu alte ocazii. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Elenush, de ceva timp nu se mai spune "sa moara capra vecinului". Se apeleaza la voodoo, phootai, kung-fu, aikido, shiatsu, ikebana si nu in ultimul rand feng-shui astfel incat SA MOARA VECINUL SA-I LUAM NOI CAPRA :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Total de acord cu tine, acum asta e.. nu prea am ce adauga :))
    Educatia mea s-a cam impartit cand m-au dus parintii de mica in Spania. Acolo ce sa spun.. copil fiind, singura romanca, normal mi-am facut prieteni si m-am integrat. Si am invatat de la ei si am inceput sa vad lucrurile precum ei. Si asta m-a facut sa ajung in Romania (doar in vacante) si sa nu ii mai inteleg pe romani. Ce nu-mi place la ei (daca nu ma lasa inspiratia si pe mine):
    - sunt mereu nervosi/suparati, certati cu viata
    - mereu au doaar probleme (cum citisem o data: gasesc o problema pentru fiecare solutie)
    - sunt incapabili sa se bucure pentru altcineva
    - sunt cei mai destepti (asta macar poate le urca autostima)

    Gata, s-a dus inspiratia. Sper ca s-a inteles ceva, si daaa.. exista exceptii, normal!! Intotdeauna! Sunt prima care nu vrea sa se generalizeze :))

    Imi place cum scrii, iti citesc postarile pe rand :))) O sa incerc sa nu te bombardez cu comentarii!

    RăspundețiȘtergere