miercuri, 27 martie 2013

Kafkaesque

Personaje:

Ea, rezident ortopedie si chirurgie de urgenta, atee.
El, rezident chirurgie viscerala, musulman.

Decor: Camera medicilor rezidenti, un birou, un computer, 3 scaune, un dulap. Peste tot in incapere zac mormane de fise ale pacientilor care asteapta rabdatoare sa fie completate cu fisa de externare. Pe birou zac chinuite doua telefoane fixe, ale caror snururi incalcite la maxim trag de receptor pana cand acesta atarna zevzec in corpul fix.
Ea: am cunoscut-o pe sotia ta, e simpatica. Gateste foarte bine.
El: da, cu tine are voie sa vorbeasca. Cu barbatii, nu.
Ea (vizibil luata prin surprindere de afirmatia aparent fara legatura cu a ei): cum asa? De ce?
El: pai daca vorbeste cu alt barbat acesta o sa faca sex cu ea.
Ea (neintelegand daca face misto de ea, sau mina serioasa e reala): pai cum  adica, vrei sa spui ca sotia ta (aproape scapa restul frazei  - e o femeie usoara, se redreseaza rapid si continua), ca nu ai incredere in sotia ta ca ti-ar ramane fidela?
El: eh, e alta cultura, alta religie. Nu are voie.
Ea (realizand ca e o coarda sensibila, bate in retragere insa isi aminteste subit ca nu a inteles niciodata cum e cu valul pe cap la femeile arabe si intreaba): dar de ce poarta mereu ceva pe cap? are vreo legatura cu parul, sau e ceva simbolic?
El: ca asa scrie in Coran. Asa scrie si in Biblie. Femeia trebuie sa-si acopere capul.
Ea (blufand, neavand decat o vaga impresie ca a citit pe undeva asta): nu scrie asa ceva nici in Coran nici in Biblie, dar in fine, nu asta era ideea, eu vreau sa inteleg motivul logic pentru care femeia trebuie sa isi acopere capul.
El: ca asa scrie in Coran.
Ea (insista): bine, bine, dar care e motivul. Ce zice Coranul, de ce?
El: pai daca merge femeia mea cu parul pe afara vine alt barbat si face sex cu ea.
Ea (facand ochii mari): Pai uite, eu am capul gol, si nu face nimeni sex cu mine. Adica vrei sa zici ca asta e motivul logic?
El: Da.

Ea: facem pariu ca daca ma dezbrac acum si plec pe strada, cel mai probabil sunt dusa la psihiatrie fara sa fac sex cu nimeni? Si fara sa vina nimeni la mine cu "hei, papusa, etc "?
El (ataca cu avant subiectul): asa scrie in Coran, asa a zis Allah.
Ea: Allah a zis ca femeia trebuie sa aiba naframa pe cap si ca daca nu isi pune naframa pe cap vine unu' si face sex cu ea.
El: da.
Ea (siderata): pai si cu mine de ce nu face nimeni sex pe motivul ca n-am naframa?
El: alta cultura, alta religie.
Ea: vrei sa zici ca daca eram musulmana si ma imbracam asa cum sunt acum imbracata trebuia sa fac sex cu orice barbat care-mi iesea in cale?
El (neintelegand o iota din logica ei, vadit incurcat, schimba directia discutiei): tu ce religie ai?
Ea: niciuna, sunt atee.
El (socat, dezgustat, lovit in moalele capului): cum adica, nu crezi ca exista un Dumnezeu, un Allah?
Ea : nu. Pur si simplu religiile nu au nicio logica pentru mine, si eu nu cred in nimic doar pentru ca in acel ceva cred alti oameni.
El (inflacarat): mi-e teama pentru tine. Trebuie sa mergi la psiholog, esti bolnava la cap.
Ea (vadit amuzata): da, sigur, o sa tin cont.
El: ce se intampla cu tine dupa ce mori? Unde te duci?
Ea: ce s-a inatamplat cu tine inainte sa te nasti? de unde vii?
El (exprimand evident ca nu si-a pus niciodata aceasta intrebare): exista doua vieti! Dupa moarte mergem in rai sau in iad. Oamenii mor ca sa ajunga in iad sau in rai!
Ea (calma, vadit amuzata de isteria lui): si animalele de ce mor atunci? ele nu merg in rai sau in iad, asa-i?
El (socat de intrebare, cu ochii rotunzi a surpriza): pai animalele trebuie sa moara!
Ea: de ce?
El: ca asa le-a facut Allah!
Ea: de ce, daca ele nu trebuie sa mearga in rai sau in iad?
El: ca asa scrie in Coran, asa a zis profetul.
Ea (nevazand nicio legatura intre cele doua lucruri): Animalele mor pentru ca asa a zis profetul. Ok. Dar de ce zici ca exista Allah? L-ai vazut? (stiind ca e o intrebare stupida, insa tocmai de aceea perfect incadrata in discutie).
El: nu trebuie sa il vad, scrie in Coran, exista profeti.
Ea: Am citit o carte despre vampiri recent, scrisa de un profet, Bram Stoker. Apoi multi oameni au inceput sa creada ca exista vampiri, apoi s-au facut filme. Deci trebuie sa existe, asa-i?
El (cu o privire absolut tampa): bampire, ce e bampire?
Ea (realizand ca deja a dus discutia la un nivel prea inalt, coboara un pic nivelul intelectual): deci Allah ne-a facut pe toti.
El (fericit ca in sfarsit a facut-o sa inteleaga): da! Allah ne da viata, ne imbolnaveste, ne insanatoseste!
Ea (mucalita): si atunci de ce te-ai mai facut doctor?
El : sunt intermediar, doar intermediar!
Ea (si mai mucalita): pai daca Allah face oricum ce vrea, de ce mai are nevoie de intermediari?
El (cedeaza intr-o rabufnire furioasa): Allah face totul! De ce rasare soarele dimineata si apune seara? De ce lumineaza soarele?
Ea (necrezandu-si urechilor): cum adica "de ce rasare soarele?" Ma intrebi serios asta?
El: Da! De ce rasare soarele?
Ea (incercand futil sa inteleaga unde si ce nu pricepe el din dinamica corpurilor ceresti implicate in discutie): pai pamantul se roteste si soarele straluceste in centru...
El (intrerupand-o): Pentru ca Allah trage de soare in sus, pentru ca Allah a pus lumina in soare!
Ea (socata maxim, cu falca atarnand sub birou): tu vorbesti serios? Ma intrebi serios asta? Adica tu chiar afirmi serios ca Allah trage de Soare in sus, si ca lumina e pusa ca siropul in soare si iese de acolo?
El (serios, spumegand de entuziasm): Da!
Ea (nestiind daca el face misto de ea sau vorbeste serios): adica fusiunea nucleara, hidrogen in heliu, etc, nu iti spun nimic?
El (privind tamp). Face o pauza si incearca sa rumege de a zis ea. Nu intelege (evident) si continua:
imi fac griji pentru tine. Ar trebui sa mergi la psiholog, esti bolnava la cap.
Ea (realizand ca nu face misto de ea, si ca, intr-adevar nu a auzit in viata lui de fusiunea nucleara) Cedeaza. : Bine, o sa merg. In mod clar e ceva in neregula cu mine.

Disclaimer: Discutie (i)reala, avuta ieri cu colegul de pe viscerala.
LE: am uitat sa pun in discutie momentul in care el, vadit oripilat afirma scarbit: ar trebui sa mai citesti din cand in cand cate o carte, se vede clar ca nu ai citit nimic in viata ta! Nu stiu daca realizati cat de suprarealista mi s-a parut toata faza in momentul ala!

48 de comentarii:

  1. :)))) Intermediar, huh? Deci e tot aia daca pacientul moare sau traieste, asa vrea al de sus, nu? Ma gandesc ca o fi tras vreun profet si de ceva electroni pe-acolo, sa ajute la fusiunea nucleara :))). Da' de hidrogen si heliu parca s-a mai auzit prin anul I si II de medicina.

    Am ras cu lacrimi! Apropo de Allah, mare si variata i-i gradina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astazi intreba mirat ce e aia "Pronator Teres". Si-a si notat, sa caute in carti. :))))))))))

      Ștergere
  2. Incredibil, cu atat mai mult cu cat vine de la un om educat, umblat prin scoli serioase, citit...
    Dar deh, probabil ca la astia absurdul religios nu poate fi scos din cap nici cu levierul.

    Other than that - mi-a placut la nebunie textul, am ras pe cinste si, in general, imi place cum scrii. Ai un stil foarte fain.

    Salutari de la o conationala stabilita, si ea, in patria lui Schiller :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Greta, multumesc de aprecieri. Cat despre partea cu "om educat, citit, etc" am niste indoieli. Nu vreau sa fiu nesimtita si sa arunc cu pietre in categorii de oameni, dar cei care au facut facultatea de medicina stiu cum isi luau majoritatea (nu zic "toti") arabilor si grecilor examenele.

      Ștergere
    2. ai ai sper sa nu dau peste unul din acestia, inainte e 1989 treceau cu Kent si FA. Mai ales ca aici in Franta sunt foarte multi.

      Ștergere
  3. Da asa reactioneaza toti oamenii care Cred in divinitate !e mult mai simplu sa-si spuna ca e un barbos in cer care ridica soarele si pune lumina in el decat logica explicatie a gigantului de gaz.Asta e ignoranta...imi pare rau ca oamenii sunt atat de credibili cand vine vorba de asta in loc sa puna la indoiala...oricum,interesant !

    RăspundețiȘtergere
  4. Am si eu vreo 3-4 ani de cand ma consider Ateu (am doar 17 ani) , si toata lumea mi-a pus la indoiala opinia despre religie . La un moment dat eram atat de obsedat de subiectul asta incat citeam tot ce prindeam despre asta , si , dupa multe discutii cu oameni de la credinciosi pana la obsedati , mi-am dat seama ca este mai bine sa nu incerci sa ii explici unui credincios , de ce tu crezi in ceea ce crezi , pentru ca..ei bine..pune-te in pozitia lui (ESTI IN POZITIA LUI) , pur si simplu ai propriile credinte si ramai cu ele , pana la proba contrarie. Cand mai puneam problema ca "Dumnezeu nu exista" ma mai trezeam cu argumentul "Da tu ai creier?" , un lucru mai enervant nu se poate . Dar , in cele din urma , suntem obisnuiti cu asta si desi multa lume spune ca "Acceptam" unele lucruri , noi defapt le "Toleram" , diferenta foarte mare . Asa ca azi , dupa multa bataie de cap , si multe discutii inutile pentru socializare , pot spune cu un mare semn de exclamare la sfarsit ca "DA , SUNT ATEU!" .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bucura-te ca ai puterea sa fii ceea ce crezi ca e mai bine pentru tine sa fii. Nu am nimic cu cei care cred in divinitati, atata timp cat nu intra cu bocancii in credinta mea. Experienta m-a invatat ca diferenta dintre cei care au ceva in cap, si cei care nu au, nu consta in religie si convingeri, ci in procentul de invective sau, si+sau taria cu care incearca sa te convinga atunci cand se ajunge la discutii spirituale. Fii fericit ca ai capul tau pentru convingerile tale.

      Ștergere
    2. Credeti...ca sunt putini...cei ca mine,ca dvs...Viata cu trairile ei ne obñiga uneori sa facem alegeri,in a crede...sau a renunta sa crdem...in ceva...sau cineva!

      Ștergere
  5. Ok.. si eu sunt ateu dar nu trebuie sa luam in deradere religia lor chiar daca pt noi ateii nu are nici un sens... ideea e sa ii respectam si sa`i lasam in "boala asta cronica" a tuturor credentilor pt ca daca stai sa te gandesti putin sunt doar niste victime a acestei indoctrinari in masa... degeaba ii explici niste lucruri stiintifice daca el mai mult de 20 ani a invatat ca (dumnezeu / alah / budda si care naiba o mai fi) a creat universul in 7 zile, ca femeia s-a "format" din coasta barbatului si alte baliverne... Eu sper ca intr`o buna zi macar 50% din populatia terrei se va trezi la realitate... PA!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate trebuie sa iti dau dreptate. Asa cum scriam si mai sus, nu iau nimic in deradere. Eu am redat o discutie care pe mine m-a socat (si ma socheaza putine lucruri). Nu il judec, la fel cu mi-e greu sa il inteleg, e adevarat. Dar... nu ma pot abtine sa nu gandesc:"omul asta opereaza oameni". in conditiile in care nu intelege nimic din ceea ce se intampla intr-un om. pentru ca nu a incercat niciodata. pentru ca, pentru el totul vine de la allah.

      Ștergere
    2. Nu-l baga pe Buddha in aceiasi oala , el nu a fost / este zeu , a fost doar un om !

      Ștergere
  6. Convinge-l ca Allah vrea ca el sa faca malpraxis >:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca nici allah nu il poate convinge de nimic. el s-a nascut cu toate convingerile existente in existenta lui.

      Ștergere
  7. si inca traiesti? nu te-a violat, omorat mai stiu eu ce?!
    ar fi util sa ne spui si la ce spital lucrezi si eventual cum il chiama pe ala ca sa stiu, in eventualitatea ca ajung in jermanica, de cine sa ma feresc...

    am citit niste carti/cursuri de psihologie da tot nu pricem cum pot sa ajunge asemenea specimene ...
    in fine... omu ala, care cica ar fi medic din ce zici tu... cum a inteleg MRI, PET sau alte d-astea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu are nevoie sa inteleaga. daca allah vrea sa se intample ceva, se intampla si gata.

      Ștergere
  8. încă o dovadă clară că educația în diverse instituții nu face altceva decât să te învețe să cunoști, nu să gândești. Superb text. Să ne spui și nouă ce a spus psihologul :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Greta, te invit pe grupul ateilor si agnosticilor:
    https://www.facebook.com/groups/ateiagnosticiromani/

    [ALin Andries]

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe mn m-a dat afara un tip care sufera de el dupa grupul ala pt ca l-am facut prost si i-am zis ca nu intelege nimic cu subiectul pe care l-am postat acolo, asta dupa ce el m-a facut analfabet si imi zicea sa repet clasele primare, oricum sunt niste "vedete" p-acolo care cred ca stiu absolut totul... dar sunt doar niste persoane superficiale si complexate punct :))

      Ștergere
  10. O discutie despre existenta unei divinitati e foarte " grea" de purtat cu un crestin, dar cu un musulman ( respecta docmele muult mai mult decat crestini) . E o img foarte interesanta pe net: "if the patient dies it is you fault ( doctor's fault) and if he lives it's a miracle (God's care)"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema e ca nu mi-am imaginat nicio secunda ca se va ajunge la ce s-a ajuns.

      Ștergere
  11. E clar.. De azi si eu sunt ateu! Mam prapadit de ras.. Realiatea este dura, prin carti si oameni prostia este cultivata, si nu sute sau mii, ci milioane de femei au de suferit din cauza credintei pe care o au barbatii.. ..<>

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din fericire tot prin carti si oameni este cultivata si stiinta. Trebuie doar sa citesti mai mult de o carte si sa ai o logica elementara.

      Ștergere
  12. Arabul sigur nu a venit in tara pentru femei fara naframa pe cap? Restul e socializare :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Din pacate se spune si in Bibie si in Coran cum ca femeia trebuie sa isi poarte capul acoperit in semn de umilinta fata de barbatul din coasta caruia a fost creata. Nu are a face cu sexul acoperitul parului iar doctorul cu pricina e ignorant pina la ...Allah.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteleg ce scrii. Ce nu inteleg e: ce legatura are respectul cu acoperitul capului? De unde vine ideea asta? E un simbol al " imi acopar capul ca sa nu mai gandesc?" Asta era intrebarea mea. De unde ideea "imi acopar capul in fata ta" e echivalenta cu "te accept ca superiorul meu"? Asta nu inteleg eu.

      Ștergere
    2. Mai toate religiile sunt "inventate" de barbati si pun pe un piedestal sexul masculin; acest piedestal este intarit si inaltat in mod continuu si sustinut (pentru a fi sigur ca el nu va fi dat jos niciodata) prin umilirea (sub diferite forme) a sexului feminin. Motivul este foarte simplu: asa cum a lucrat mama natura de la inceputul inceputurilor, femeia are calitati/competente si ce mai vreti voi mult superioare barbatului; si pentru ca el nu a putut niciodata si nu va putea sa o egaleze (pentru ca, repet, natura/constructia lui nu-i permite!!!), a inventat religia - un cod scris similar celui care da in haite ierarhia si pune in frunte un mascul alfa. Mai tarziu, religia a inceput sa functioneze si ca cea mai elementara "biblie" a bunei conduite intru sanatate in alimentate - vezi necesitatea postului, dupa ce oamenii se imbuibau cu carnuri pentru ca mancau preponderent vanat, nestiind sa prepare foarte multe retete cu "verzituri" pentru ca nu le cunosteau pe toate (verziturile). Vezi in acest sens obiceiurile egiptenilor - civilizatie cunoscuta ca fiind foarte avansata inca de la inceputuri - ei credeaun in Ra (regele Soare).... interesant, nu? Desigur, tot ce am scris reprezinta o parte din convingerile mele, oricine este liber sa aiba propria parere.

      Ștergere
    3. In mare parte iti dau dreptate. Nu stiu daca sa fiu de acord la partea cu superioritatea femeilor, e adevarat ca putem si noi ceva ce ei nu pot, asa cum si ei pot ceva ce noi nu putem. Mai degraba cred ca religia a fost inventata sa controleze masele, nu neaparat femeile.

      Ștergere
    4. Nu pricepi nimica, Tașo... (oftat profund) tot io trebe să te luminez...
      :-)
      Ia citește:

      "Clerics, such as Sheik Taj Din al-Hilali, have said that unveiled victims of public rape invited their attackers: "If I came across a rape crime – kidnap and violation of honour – I would discipline the man and order that the woman be arrested and jailed for life.' Why would you do this, Rafihi? He says because if she had not left the meat uncovered, the cat wouldn't have snatched it... If you take uncovered meat and put it on the street, on the pavement, in a garden, in a park or in the backyard, without a cover and the cats eat it, is it the fault of the cat or the uncovered meat? The uncovered meat is the problem."

      Deci, clar, e o chestie de pisică; ori bisisică, cum vrei.
      Mai multe aici:
      http://www.thereligionofpeace.com/Quran/007-veils.htm

      Ștergere
    5. Nu pricep, sa moara gibilan. Sunt proasta, avea dreptate furiosul de dedesubt.

      Ștergere
  14. Oh, my God! [ca sa fiu in ton cu discutia] :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Religia prosteste in mod programatic. Reactia bisericilor la descoperirile stiintifice a fost foarte eficienta: le-au cerut credinciosilor sa nu mai incerce sa inteleaga, ci sa creada pur si simplu. Pare stupid, dar iata ca a functionat: credinciosii isi suspenda uzul ratiunii si devin prosti ca oile. Sa ma scuze oile pentru comparatia nepotrivita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din fericire mai exista si oameni pentru care ce zice biserica e fix egal cu zero. altfel alde astia de mai jos ar fi fost in continuare tratati cu mercur si ceai de matraguna. :))

      Ștergere
  16. Eşti proastă, gândeşti cu un singur pas de complexitate şi repeţi idei pe care le-ai auzit prin alte părţi ca şi cum ar fi ale tale.
    Mulţi proşti citesc, puţini înţeleg. Aşa că nu te mai lăuda că ai citit, că oricum nu ai priceput nimic.
    Şi da, am înţeles că nu vrea să facă nimeni sex cu tine, drept pentru care eşti isterică şi frustrată, dar ăsta nu este un motiv ca să-ţi scoţi prostia la plimbare!
    Stai în banca ta, cuţu castrat(ă) ce eşti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod sigur tu nu faci parte din categoria prostilor care inteleg din ceea ce citesc. Daca tot doresti sa ne spui si noua prin ce metoda soarele este umplut de lumina si care e faza cu meridianele. Incearca varianta cu cel mai mare grad de complexitate. Poate va intelege si duduia de ce trebuie sa poarte fes.
      Din continut nu pare a fi o persoana isterica sau frustrata; ci mai mult o persoana curajoasa care a putut sa vorbeasca mai mult de o propozitie cu un musulman legat de religie. Stii.. e foarte greu fara sa razi. Probabil din cauza complexelor de care ziceai.

      Ștergere
  17. Nu e crestin. Un crestin adevarat nu insulta, nu arunca invective si nu face trimiteri la frustrari sexuale. E un frustrat, indiferent care ar fi religia lui (sigur NU crestina).

    RăspundețiȘtergere
  18. Deci io cred că ai inventat dialogul ăsta.
    Adică, ăla e om care a terminat o școală, ce dreaq'!
    Are stetoscop, ca și tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are ca mine. Eu am Littman.
      Acu' serios vorbind, nu e relevant cata scoala are. Iti jur ca dialogul nu este inventat, ba chiar am omis cateva alte grozavii pentru simplul motiv ca nu le-am inregistrat.Din pacate discutia a continuat pe parcursul zilelor urmatoare. Mult mai crunt. A ajuns sa racneasca la mine ca din cauza mea nu intra el in sala. Asta pentru ca seful a decis ca ar fi cazul sa mai intre si ceilalti rezidenti in sala, nu numai el. Samd. Povestea s-a lungit la absurdul absolut, am renuntat cu totii sa mai incercam sa scoatem ceva coerent, lucid, logic de la el.

      Ștergere
    2. Ei... știu că nu inventezi... făceam retorică și io...
      Stai și tu mai deoparte de ăsta - poate nu-i molipsitor, da' e clar dăunător.

      Ștergere
  19. am avut si eu experiente cu un arab, il mai chema si sultan... pfff.... tupeul la el acasa. el, abea vorbea germana, o tot dadea cu engleza. se supara ca noi ii raspundeam in germana. S-a suparat si a plecat.
    Iulia

    RăspundețiȘtergere
  20. Draga coliga Elena!
    nu stiu ce experienta ai tu cu Arabii sau cei Musulmani!
    dar povestea ta e construita pe un singur caz, poate l ai vazut si intalnit in viata ta!
    generalizezi!, si vaza cu "cei care au facut facultatea de medicina stiu cum isi luau majoritatea arabiilor si greciilor examenele" injoseste nivelul facultatii tale, unde ai studiat si tu!
    sa nu mai scriem auria, macar sa scriem ceva, COLEGA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga colegule Anonim,
      Nu stiu cine esti, si sincer nu cred ca are relevanta. La cum scrii, eu zic sa nu te semnezi. Las-o cum a picat. Dar! daca am fost colegi, iti trebuie foarte mult tupeu (sau naivitate) sa afirmi ca strainii isi luau examenele pe bune. Marea majoritate nu au catadixit sa invete romana, daramite medicina in romaneste. Nu neg ca am avut si colegi greci destepti, care chiar mai si invatau cate ceva. Dar cu o floare nu se face primavara. Aici nu era vorba de generalitati, ci de un caz concret, intalnit de mine si redat asa cum l-am perceput eu. Esti liber sa comentezi si sa nu accepti ce am scris. Insa eu una nu am intalnit vreun arab care sa inteleaga macar o boaba de fizica si care sa aiba macar cateva notiuni de baza de cosmologie sau geologie. Am intalnit arabi destupati, cu care poti vorbi chestii faine, pana la un punct. In momentul in care incerci sa le explici ca Pamantul s-a format intr-un proces fizic, s-a stricat jucaria. Incep invariabil sa-ti povesteasca de profeti si dumnezei care au pocnit din degete si au facut ziua si noaptea.
      Tu esti liber sa povestesti acolo mai departe despre cat de insipida sunt, e dreptul tau.
      Asa cum e dreptul meu sa cred ce vad.
      Sunt convinsa ca sunt pe undeva in lume si arabi care stiu multa fizica si care au auzit de Big Bang. Eu una nu i-am intalnit.

      Ștergere
  21. vezi!
    tu spui, "inca nu te ai intalnit".
    nu ai cum sa iti formezi o idea generala despre o natie intreaga doar dupa o intalnire cu un coleg arab idiot sau complexat, sau ai avut niste colegi de a dreptu PROSTI!. nu te judec! neci nu te chem sa te intalnesti cu cei 300 de milioane de arabi sau cei 1,5 miliarde de musulmani, esti libera si faci tot ce vrei cum vrei, dar te rog! nu jigni pe alti, ca numai ura se rezulta, Mit freundlichen kollegialen Grüßen.

    RăspundețiȘtergere
  22. Respect..Am descoperit blogul dvs. foarte recent,cand ma plictiseam si cautam ceva sa ma dezmorteasca..Am avut contacte profesionale cu musulmani,dar si astia sunt fel de fel de neamuri cu idei diferite In Iordania,la un montaj,instructaj strict..asa ca am tot adunat caise, banane,struguri..ce-a dat Dumnezeu..In harababura aia de conducte se descurca draqu..si noi :).Cand s-a terminat procesarea,cam mirosea..vine interface la noi ,si-mi spune,privindu-ma barbateste in ochi Stiu ce-ati facut,ca am mai fost la cazan...Da si mie o jumate. normal ca primit mai multe doze mici in sticle de suc..Turcii sunt de treaba..

    RăspundețiȘtergere