duminică, 17 iulie 2011

Atentie la...ce?

Azi a trebuit sa ma adun din pijamale si sa ies. Nu numai ca deja eram nesimtita, ca ma tot sunau baietii si refuzam, dar, ca sa fiu sincera, nu mai aveam bere.
Ma sui in haine, geaca, shapca, ies. Ploaie ca-n povesti. Pornesc cu cantec de pionier, spre statia in sensul gresit, normal. Doar nu era sa ma dezmint. Pana m-am prins eu, am pierdut autobuzul. Si uite asa am stat 35 de minute in ploaie, pana a venit urmatorul. Inainte sa inceapa sa-mi curga Niagara pe ceafa a fost bine. Dupa aia a venit autobuzul.
M-am intalnit cu baietii in fata la shaormerie, normal. Ei au mancat, eu mi-am luat doar cartofi prajiti si, evident, bere.
O beau, dam sa plecam, dar dupa bere, omu' normal merge la toaleta. Caut pe acolo, vad desenul cu batonul cu fusta cloj si batonul cu palarie. Toaleta. Sub desene mai scria ceva. Parea a fi important, asa ca, in timp ce ma cazneam sa buchisesc cuvantul de vreo 30 de cm "vor...nfsjhfhsjgfsgusfshfeheus", deschid usa, si, cu ochii inca incercand sa cuprinda intelepciunea cuvantului, calc.
In aer. Dupa primele doua rostogoliri, printre manevre de agatat de balustrada si sprijinit in pereti sa nu-mi sparg mecla, creierul meu proceseaza si mesajul de pe usa:

"Atentie la trepte".

4 comentarii:

  1. Genial!
    Inca ma minunez de curajul unora de a da piept cu Germana!!

    RăspundețiȘtergere
  2. si cu peretii iviti in drum in lungul proces al invatarii ei...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai, cand te duci in Germania trebuie sa inveti 2 cuvinte: Vorsicht si Angebot. Slava domnului ca la semafor tot pe rosu trebuie sa stai si pe verde sa mergi.

    RăspundețiȘtergere