sâmbătă, 4 august 2012

Ta - daaaa!

M-am intors. Nu am lipsit de bunavoie, pur si simplu nu am avut internet. M-am mutat si noua  locuinta nu dispunea de acest mare lux. Aici internetul e un fel taram miraculos pentru care trebuie sa te lupti, trebuie sa speri,... sa cauti.
In fine, dupa cautari, amenintari, negocieri, am reusit sa gasesc un internet cam jumate de bun ca un cel mai prost internet de la romtelecom care costa doar 30 de euro pe luna. Afacere, makatzash! L-am ales de fapt pentru ca era singurul pentru care nu trebuia sa imi angazez propriii chinezi care sa-mi faca modemul in mai putin de o luna. Adica au zis ca vin in 10 zile. Face nenea programare in computer la el acolo, si eu am crezut ca gata, m-am scos. Peste 10 zile am interenet. Ura!

A zecea zi, sambata trecuta fiind asta, am stat de la 8 dimineata pana la 6 seara lipita de interfon. Nici la closet nu m-am dus, de frica sa nu sune aia la interfon si sa se care pana ma ridic eu (asa fac, suna o data si pleaca, scriu acolo ca nu erai acasa si se cara).

Numai ca n-a venit nimeni. Joi m-am dus la ei cu o falca-n cer si cu una-n pamant. Joi pentru ca saptamana asta am fost absolut singura pe sectie si am plecat numai pe la 8 seara. In fine, asta e alta poveste. Dar ziceam, m-am dus pusa pe scandal. Intru in magazin si-l intreb senina pe nenea de la tejghea :
"ce desen e azi pe saitul de pornire Google?" Ala se uita la mine cu o fata socata si zice
-nu stiu.
-Bine, zic, nici eu, ca nu am internet.
-A, pai de ce?
-Pai ca finca trebuia sa vina cineva sambata si n-a venit.
-A, pai ati primit plic de la noi?
-Aaaaaaanu?
-A, pai daca n-ati primit plic cu confirmarea programarii nu vine nimerica.
Va dati seama ca mi-am iesit din fire, nu?
Cred ca aveam asa o privire de om nebun, ca ala s-a speriat asa un pic si pana la urma mi-a dat un stick de-ala de merge cam ca dialapul de acu' 25 de ani si mi-a zis ca mi-l da gratis pana vin baetii de la cablu.

De pe conexiunea aia va scriu...Oare va ajunge vreodata internetul adevarat si in Germania?

4 comentarii:

 1. Bine ai revenit cu buna ta dispozitie!

  RăspundețiȘtergere
 2. Deutschland ist digitales Entwicklungsland :))

  RăspundețiȘtergere
 3. No, de revenit nu am revenit pentru ca buna dispozitie nu m-a parasit niciodata. Sau asa imi place sa sper...

  RăspundețiȘtergere
 4. la fel de prost e netul si peste gard, in Belgia. Fac cerere, dau 40 euro, plus 50 pt conectare, astept 1luna si ceva sa vina instalatorii: 2 polonezi care vorbesc engleza. Care nu vin in ziua estimata. Daca veneau romani, era mai bine :)

  whatever, asa am aflat ca Romania are internetul cel mai bun di n lume. Adicalea suntem pe locul 2. Nu stiu cine e pe locul1. Dar netul romanesc e asa bine ca sunt multe retele, intersectate pe alocuri,pica una - nu e bai, exista solutii; fibra optica zbarnaie+ baietii de la net pe partea asta sunt super buni.

  RăspundețiȘtergere