marți, 10 ianuarie 2012

Nota de subsol

Scurt interludiu: deoarece am la setari sa moderez comentariile (incerc sa nu public injuraturi pe net), si am omis de la o vreme sa intru sa moderez (am uitat) nu am publicat comentarii mai vechi. Il invit pe anonimul curajos care s-a semnat ca atare sa-si vizualizeze afirmatiile repetate si inteligente de la postul " De ce n-am mai scris".

Adica omul chiar s-a straduit sa-mi explice ce "penala" sunt, nu pot sa nu-i acord sansa de a-si spune parerea, nu?

5 comentarii:

  1. Ba poti. Astea sunt mesaje nocive si inutile. La ce folosesc niste zoaie?

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista oameni pozitivi, care se bucura de viata, isi practica meseria si hobby-urile fara sa otraveasca viata altora. Din categoria asta faci tu parte.
    Exista insa indivizi care nu pot sa fie altfel decat rai, rau-voitori, insinuanti, demoralizanti.
    A fi ajutat nu e o crima. Oricine are nevoie sa fie ajutat. Suntem ajutati de cand ne nastem si pana murim. Sunt insa oameni care isi inchipuie ca ei sunt un fel de idoli, un fel de atotputernici ai acestei lumi, un fel de supermeni care nu au nevoie de ajutor. Realitatea este ca si ei sunt la fel de ajutati, doar ca nu recunosc asta.
    Mai exista si categoria pungasului de rand, a escrocului de duzina si a gainarului bling-bling. Cateodata ei se regasesc in aceeasi persoana. Aceasta categorie isi foloseste insusirile naturale pentru a-si spori bunurile si/sau functiile, pozitia sociala. Aici se incadreaza si curvarul profesional. El are impresia ca nu este ajutat deoarece escrocheaza zilnic si isi gaseste in asta un merit, crede ca face parte din calitatile lui native si ca are vreo legatura cu inteligenta. De fapt este un om care, lasat singur, nu se poate descurca. Aceasta plosnita traieste pe spinarea celor din jur si se simte foarte bine facand asta, considera ca este dreptul lui de fiinta superioara.
    Oamenii-plosnita jignesc si ataca pentru ca sunt invidiosi, pentru ca nu pot recunoaste superioritatea si bunatatea altora. Si pentru ca nu se pot vedea asa cum sunt: urati, slinosi, comuni.
    Nu te amari, Elena. Bucura-te ca nu esti o plosnita. Bucura-te de viata si de munca asa cum stii sa o faci atat de bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Zoaiele folosesc. Cel putin in cazul asta. Dupa astfel de comentarii realizezi ca respectul pentru calea aleasa de unii, si deschiderea mintii, si acceptarea/intelegerea altor variante de a-ti trai viata sunt niste calitati pe care uneori multi dintre noi le luam ca atare. Abia cand vezi ca unii nu le au ajungi sa te apreciezi mai mult pentru ca le ai. Si nu ma refer aici la admiratia fata de mine. Ma incurajeaza, ma bucur ca exista, dar nu la asta ma refer.
    Si eu admir si respect multi oameni, in fata carora ma simt mica si insignifianta, dar ma bucura cel mai mult ca pot sa ma uit la ei fara sa ma simt incapabila si roasa de invidie. Si ma bucur cand vad ca mai sunt si alti oameni asa. Aceea sunt oamenii care chiar pot, si fac ceva cu viata lor.
    Toti avem nevoia de validare. Unii o primim, si putem da mai departe o bucatica din ce am primit, unii ajung inconstient sa o cerseasca, incercand sa-i minimizeze pe cei din jur cu rautati si comentarii acide.
    Oamenii se impart intotdeauna in cel putin doua categorii, de ce-ar fi in cazul de fata altfel ? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu ma bucur cand vad un om sanatos la cap si care isi urmeaza calea cu seninatate, in ciuda tuturor mizeriilor. E foarte reconfortant si, de ce nu, instructiv!
    You've got a keen reader! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Elena,
    Te admir si te felicit pentru ceea ce esti si ceea ce faci.Am descoperit intamplator blogul tau si nu m-am miscat din fata calculatorului pana n-am citit toate postarile.M-ai uimit, te admir si astept cu nerabdare postarile tale.

    RăspundețiȘtergere