marți, 13 decembrie 2011

Punct. Si de la capat.

Oscar Wilde zicea ca exista un singur lucru mai rau decat sa fii vorbit de rau: sa nu se vorbeasca deloc despre tine.

De aceea m-am gandit sa dedic un articol celor care si-au petrecut ore intregi din viata mancandu-ma de posteriorul meu gingas. Stiu ca in felul asta va acord importanta, dar o meritati.

Va multumesc, asadar, sincer tuturor celor care mi-ati zis ca sunt un mare zero, ca sunt o frustrata si ca tot ce fac, fac ca sa epatez. Fiecare pas in lateral cand ma feream de muscaturile voastre a fost o deschidere de noi perspective.

Am fost tentata la inceput sa explic. Am incercat sa va fac sa vedeti lucrurile ca mine, e o perspectiva frumoasa. Sa iti traiesti viata ca sa inveti, sa experimentezi si sa te dezvolti fara ca banii si cariera cu orice pret sa fie singurele scopuri in viata trebuie sa fie pentru unii dintre voi o mare prostie. Un prag insurmontabil al intelegerii.
Sa iti duci viata fara sa te intereseze mai mult ce fac altii decat ce faci tu poate fi chiar o solutie de time management cu randament, aveti cuvantul meu.

Hai sa va impartasesc un secret: nici eu nu va inteleg pe voi, deci suntem chit.


Dar am inteles ca exista minti care nu pot cuprinde si alte nevoi sau motivatii decat banii, sau ambitia, sau invidia, sau razbunarea, si mie mi-e de ajuns. Si promit ca nu voi mai incerca sa va ajut sa ma intelegeti si voi pe mine. Am realizat ca e imposibil.


Va dedic asadar realizarile ultimelor 12 luni din viata mea:

* Am calatorit pe o distanta echivalenta cu ocolul Pamantului pe la Ecuator de 1,5 ori.
* Am ajuns la capatul lumii, pe motocicleta
* Am facut cursul de pilotaj avioane ultrausoare
* M-am alaturat unei trupe cu care am avut si ceva concerte (chiar reusite :P )
* Am realizat impreuna cu Discovery un documentar despre mine
* Am realizat cateva interviuri de presa si televizate despre mine (si realizarile mele "nule")
* Am facut o miscare radicala cu viata mea profesionala si am renuntat la o functie de conducere in cea mai mare firma de generice din tara, a doua din lume, ca sa o iau de la zero cu rezidentiatul, in alta tara, intr-o limba pe care nu o cunosteam.

Da, toate actiunile mele denota frustrare si incapacitatea de a face ceva cu viata mea, intr-adevar.

Dar, nu va impacientati! Nu voi continua in ritmul asta. La anul am decis sa iau o pauza.

Cum ziceam...punct.

Si de la capat.

13 comentarii:

  1. Bravo, Elena Miscodan!
    Oamenii care spun "nulitate" unui om cu atatea realizari ca tine sunt manati in comentarii de un singur lucru: INVIDIA! nu ii subestima niciodata puterea! invidia aduce cu ea o ura atroce, mai ales in sufletul omului care are drept idoli banii si puterea (indiferent de mijloacele prin care le obtine), si ura asta este atat de greu de stapanit incat cere evacuare, si ce este mai usor decat sa scuipi un om bun, curajos si realizat, un om inteligent si pozitiv, atunci cand iti dai seama in sufletul tau mic, mincinos si scarnav, ca NU vei putea niciodata sa faci macar pe sfert prin puterile tale aceleasi lucruri?
    Nu uita, Elena, ca mai esti si femeie, si ai facut lucruri pe care barbati multi nici nu s-au gandit vreodata sa le faca, ba au mai si zappat cu telecomanda (spre posturi mai ... lejere) cand au vazut asemenea lucruri la tefau :)
    Bravo inca o data, Elena Miscodan! Esti un exemplu si o valoare, nu o nulitate!
    Si... chiar tu spuneai, intr-un post de pe blog... oamenii care te scuipa nu merita sa iti murdaresti timpul! Nu pune la suflet, doar uita incet si mergi mai departe, pentru ca fiecare are drumul lui si unii au un drum mai bolovanos, altii mai serpuit, altii ... invata sa zboare singuri cu avionul :)
    Toata admiratia! Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti un exemplu de femeie, de hotarare, de lupta, de reusita, de putere si nu in ultimul rand un exemplu de VIATA! Esti SUPER! Ma bucur ca existi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu ma bucur ca exista oameni care vad mai departe de bani, si orgolii si propriul ego. Va multumesc de cuvintele frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  4. Elena ,daca imi permiti ,un sfat intr-un proverb romanesc CAINII LATRA ,URSU MERGE !!! mergi inainte pentru ca ceea ce ai realizat tu intr-un an .....nu vor reusi sa realizeze in 100 de ani cei care musca din posteriorul tau ...asa ca nu merita deranjul pentru clasa asta de persoane , eu te admir pentru ceea ce esti tu si pentru realizarile tale ,te stiu cand erai un copil pistruiat si cu parul prins intr-o codita ...asta era demult .te-am redescoperit anul asta in vara si am fost foarte placut impresionata de ceea ce ai devenit si de ceea ce ai reusit sa realizezi in anii in care nu mai stiam nimic de tine ,mergi inainte si asa cum zici tu ...PUNCT SI DE LA CAPAT

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari draga!

    P.S. PM nu e post de conducere!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. M vine de la "manager". deci e. :) poate la astra acolo va pacalesc ca nu e ca sa nu va dea salarii bune :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Scumpa mea,

    In legislatia muncii vei vedea ca directorul de produs nu e incadrat la functii de conducere. Trebuie sa mai ai pe cineva in subordine desteapto!
    Iar la Astra salariile sunt mai bune decat iti imaginezi!

    RăspundețiȘtergere
  8. ce tare e ultimu comentariu asta, m-am kkt pe mine de ras.
    fratee oamenii astia chiar exista.


    acum si pt tasha:
    draga mea pt mine esti o muza.

    RăspundețiȘtergere
  9. 'Ai de capu' si de zilele mele! Daca la Astra si la Servier ai o organigrama, nu inseamna ca e valabila pentru toata farma. Roxana, la asta nu ma asteptam de la tine. Pacat.

    RăspundețiȘtergere
  10. A intrat trident și acili-șa; băi frate... nu mai ai loc pă interneț... e prea mic.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am citit la un moment dat o chestie care m-a pus pe ganduri: "in viata nu trebuie sa pierzi timpul justificandu-te. Prietenii nu au nevoie de asta ca sa te accepte asa cum esti, iar dusmaniu oricum nu te cred." Nu cred ca cineva ar putea sa faca lucrurile pe care le-ai realizat tu doar din dorinta de a epata. Ar fi un efort prea mare pentru un rezultat prea mic. Ai dacut lucruri la care majoritatea viseaza, dar nu au curaj sa le puna in practica... Din pacate ne traim vietile facand mai mult ce trebuie si mult prea putin ce visam... Si eu fac parte in mare masura din prima categorie, dar tu imi dai speranta ca se poate. :*

    RăspundețiȘtergere
  12. Alex, tu ai atatea lucruri frumoase in viata, si reusesti sa le faci curat si fara sa te amesteci cu mizeria din showbizul romanesc. Viata de artist e la fel de frumoasa ca viata de calator, daca nu mai frumoasa, si la fel de "misterioasa" pentru ceilalti. Trebuie sa spun sincer ca te admir si te invidiez :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Elena!
    Imi place cum scrii.Si eu am lucrat in pharma si anul viitor vreau sa vin in Germania sa imi gasesc ceva pe medicina de urgenta. Ca si tine nu ma sperii de munca si incep rezidentatul la 12 ani de la terminarea facultatii. Pe langa asta, mai am si 3 copii mici, din care unul cu tumora cerebrala rara(il tratez si in Germania). Trebuie sa invat limba si apoi o sa prind aripi.
    Mult succes!
    Ramona Graur
    viziteaza www.calingraur.info

    RăspundețiȘtergere