marți, 6 septembrie 2011

De ce ne plac ciudatii.

Pai eu zic ca finca deoarece natura stie ca consangvinizarea nu e buna la genom. Cu cat individul in cauza e mai ciudat (deci il percepem diferit), cu atat sansele sa facem copii balbaiti scad. Bine, nu ma refer aicea la ciudati de genul ...no, pai nu vreau sa jignesc pe nimeni, asa ca o sa zic doar ca nu ma refer la "ciudati care arata bolnavicios".
Ma refer la persoane cu ochii un pic nushcum, sau cu un accent nushdecare, sau asa ceva.

Dar de unde ideea. Pai eram azi in UPU. Se deschide usa automata. Prin usa se zareste o pacienta mergand cocarjat, toata in negru, cu gluga neagra (de la trening) pe cap, cu o dracie pe umar (cred ca era o carja sau ceva in gen, dar jur ca mi s-a parut o coasa). Prin spatele ei trece plutind spectral un carut inalt, acoperit cu un cearceaf alb fluturand. Nu se vedea cine il impinge. Printre cele doua naluci trece in viteza a patra un pat cu un bolnav plin de tuburi, in fruntea caruia se balanganea atarnata de margine, dand ca apucata din picioare si razand dement, o domnitza in bluza rosie inflorata si pantaloni multicolori. Patul era impins de o alta descreierata care fugea de numa', imbracata tot ca o sorcova si cu bluza inflorata.

M-am uitat lung. Am clipit des, siderata.

Si-apoi s-a inchis usa. Nu am avut curaj sa ma duc sa ma uit sa vad daca mai e tot circul pe culoar daca ies...

Poate mi s-a parut, zic. Tot felul de ciudati is pe lumea asta...

3 comentarii:

 1. Una e sa-ti placa, alta e sa te simti fascinat, siderat, cum ai zis. Cred ca tindem sa ii atintim/urmarim cu privirea pe aia care ies in evidenta din mediul obisnuit inconjurator ca sa le putem determina cat mai bine periculozitatea vs. inofensivitatea. Este posibil sa fie o chestie in permanent evaluatoare a mediului din "motive" de supravietuire de specie, evolutionara. Gandeste-te si tu ce ai fi facut daca acel convoi de personaje cu adevarat ciudate descris de tine, in loc sa treaca pe langa tine intr-o alta directie, ar fi venit direct catre tine. Eu unul stiu sigur ca m-as fi ferit cat as fi putut din calea lor, ascunzandu-ma dupa primul dulap, paravan, eventual lasand ochii in jos, ca sa "nu ma vada" si ei, etc. ! (Speculez, deoarece mi-a fost lene sa dau Google.)

  RăspundețiȘtergere
 2. De motociclit... ai motociclit (ce spaime mi-ai dat... numa' io știu...) de cântat ai cântat... de vândut hapuri medicinale ai vândut... acuma... o dai în ciudățenii?!?
  wtf?!?
  Vaka și chiloții;
  Românii și Democrația;
  Baba și mitraliera;
  Tașa și Ciudățenia.
  .......
  Băi frate... se duce dracului giudețul... zic, afirm și comentez.
  :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Ciocu' mai mic, Rudolph... că mă bruiezi, zic.
  Lasă tu filozofia nordică... cu Tașa nu merge decât pe zgâlțâite, părerea mea... și nu mă refer secsual, zic.

  RăspundețiȘtergere