miercuri, 19 iunie 2013

Mr. Saxobeat me

Ba, ati auzit ca a batut-o unu' pe Alexandra Stan?
Duh! Cred ca si Daniil Sihastru a auzit.

Asa ca revin la ale mele.

Azi am vazut cel mai faramat om viu. Accident de motor. Sa va fac o schita:
 


Ce vedeti sus e cotul. Nu se mai distingea humerus de ulna, era asa o mancare de porumbei. In mijloc am schitat cu talent o vertebra, iar jos este piciorul. Nu, nu e desenat gresit, era rotit la aproape 180 de grade. Pe langa astea mai avea si un volet costal, un ficat un pic relocat in loja si alte mici fracturi pe la oscioare neimportante.

Azi i-au fost reparate doar femurul si cotul. A durat 7 ore jumate.

Dar am vazut recent una si mai si. Pacienta cu cancer ovarian, invadase tot prin jur, metastaze, in fine, nu intru in detalii. Ceea ce ne-a dat pe spate a fost ca femeia avea din nastere amandoi rinichii in dreapta, astfel incat ureterul "stang" ocolea vezica urinara intr-un traseu foarte intortocheat intratumoral, una dintre tubele uterine lipsea cu desavarsire, uterul era asimetric si cumva rasturnat. Imaginati-va sa operezi o tumora care a invadat tot in micul bazin, rinichiul stang sa fie unde ar trebui sa fie uterul, vezica de negasit, uterul in stanga, rectul in dreapta. Apuca-te si gaseste care teava si care fir la cine vine si unde se duce, totul intr-o masa tumorala fragila si sangeranda.

Dar gata ca devin macabra.

De la Alexandra Stan mi se trage.

4 comentarii:

  1. La noi primul ar fi fost donator din prima si a doua.........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cred. A venit cu elicopterul, a durat vreo juma' de ora de la accident pana era la noi in CT cu drenaj toracic deja.

      Ștergere
  2. Operati si cazuri de gineco?? supertare

    RăspundețiȘtergere