miercuri, 22 februarie 2012

"Ziua Burtilor Deschise"

De cateva zile fac doar 3 lucruri: mananc, merg la spital si incerc sa dorm. Zic "incerc sa dorm" pentru ca de vreo saptamana dorm ca un prunc: ma trezesc din doua in doua ore.
Aici la poporul nemtesc exista un cult al spiritului de echipa. Nu stiu de unde-l au, dar e o chestie al dracului de misto. Aici nu e pe principiul "mai bine fac singur". Nu domne, fiecare are bucatica lui, o face bine. Esti slefuitor de petice de anvelope? Toata lumea care are nevoie de petice slefuite te suna. Sigur, oricine poate sa dea cu pila pe petic, dar numai tu detii stiinta unghiului optim sub care pila sa atinga optim cauciucul pentru obtinerea aderentei maxime la lipici. Nu e ca-n Romanica, "lasa, ba, ca fac io, ce sa dau 5 lei la peticit cand pot sa-l fac singur gratis si sa ma dau cu masina de-a berbeleaca peste parapet cand explodeaza roata?".
Intelegeti ideea. Asadar:
Motivul numarul 6: Aici chiar nu trebuie sa le stii pe toate. Nici macar nu trebuie sa incerci sa le stii pe toate. Aici nu te percepe nimeni ca pe un incapabil daca nu le stii pe toate, decat, poate, in masura in care e vorba de cultura generala. Din contra: stii sa faci de toate? E clar ca nu esti bun la nimic.

Dar de unde titlul. Ieri avusai garda. Abdomene acute, unul peste altul, langa altul dupa altul. Printre care si: un june adolescent pe langa care un homeless din canalele Bucurestiului cred ca mirosea a viorele (cred ca nu se spalase de la ultima baie cu suzeta), o apendicita acuta la un domn cu respectabila varsta de 60 de ani, si un ulcer gastric care s-a dovedit a fi hemoragie digestiva inferioara.

Normal ca vin numai ciudatenii, specialistul in burti e in concediu.

4 comentarii:

  1. Adica ai nimerit o zona civilizata, unde oamenii gandesc normal. Sau asa pare.

    RăspundețiȘtergere
  2. citesc si ma crucesc... e vorba despre un spital din Germania? un spital precum cele 5 pe care le-am schimbat in cei 6 ani??? tot nu cred... eu am trait altceva in spital: trebuie sa stiu de toate, sa fac totul, sa am raspuns la orice intrebare a asistentelor, sa pun flexuri de fiecare data cand ele le scot, si asta, zügig, sa iau sange la orice ora din zi si din noapte (control la troponina, BB...), sa pregatesc la timp (daca se poate chiar cu o ora inainte de ora stabilita) externarea pacientilor (la astia, in NRWm mai precis Ostwestfallen vin mai toate transporturile cu 20 minute inainte!!), sa vorbesc de zeci de ori cu apartinatorii, nu conteaza ca am stat o ora la vizita sa-i explic pacientului normal la minte si macroscopic cu IQ peste valoarea minima.... plus de asta se asteapta de la mine sa vorbesc extraordinar de frumos cu asistentele, sa le aduc prajituri si dulciuri....wtf???
    semnez anonim, ca aöte conturi in afara de Facebook si yahoo nu am
    Iulia

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai normal ca pe astea tre sa le faci pe toate, esti medicul, e treaba ta. M-ai inteles gresit, nu imi pune nimeni branulele si nu-mi consulta nimeni pacientii. Doar ca nu trebuie sa schimb si becul de la lampa din OP, asta ziceam.

    RăspundețiȘtergere